Amazon

EK 2020 lied door DJ Martin Garrix

Martin Garrix produceert het officiële EK 2020 lied. De Nederlandse DJ en producer is door de UEFA aangewezen om de song voor EURO 2020 te maken. In het voorjaar van 2020 moet het lied af zijn.

Garrix mag het anthem produceren voor het hoofdtoernooi, evenals muziek voor andere evenementen rondom het EK voetbal en achtergrondmuziek voor tijdens de tv-uitzendingen. De 23-jarige DJ maakte tijdens het Amsterdam Dance Event op zaterdag 19 oktober 2019 zelf bekend dat hij voor deze klus gevraagd is.

EK 2020 song door Martin Garrix
EK 2020 song door Martin Garrix

"Het is een ongelooflijke eer om gevraagd te worden om de officiële song voor het EK 2020 te maken. Ik ben erg enthousiast om het iedereen te laten horen", zei de DJ. "Het toernooi volgende zomer zal de fans dichterbij de actie brengen dan ooit, en ik hoop dat iedereen in Europa door het lied deel wordt van het evenement."

"Het is een gek idee dat EURO 2020 in 12 verschillende steden georganiseerd gaat worden, maar het is de perfecte manier om het 60-jarig bestaan te vieren. Muziek is mijn passie, maar ik ben ook een enorme voetbalfan. Daarom is het voor mij extra speciaal dat ik het officiële lied mag produceren voor het grootste EK ooit."

Het EK 2020 lied kun je luisteren via Youtube. De lyrics en de video van de officiële track zijn te bekijken. De gehele versie van het EK lied zal voor het eerst te horen zijn tijdens de openingsceremonie in Rome op 12 juni 2020.

Bekijk de EK video via Youtube

De song van het EK 2020 kun je bekijken en luisteren via Youtube, zodra deze beschikbaar is.

Lyrics EK 2020 song

De lyrics zijn de songteksten van de officiële EK 2020 song. Deze zijn nog niet bekend.

Andere artiesten van een EK song

2020: Martin Garrix: de Nederlandse DJ maakte tijdens het Amsterdam Dance Event bekend gevraagd te zijn om het het EK lied te produceren.

2016: David Guetta ft. Zara Larsson - This One's For You: de Franse DJ mocht het lied schrijven voor het EK in zijn eigen land, samen met de Zweedse zangeres Larsson. Alle voetbalfans mochten bijdragen aan het lied.

2012: Oceana - Endless Summer: de Duitse zangeres Oceana Mahlmann mocht het lied voor het EK 2012 schrijven. Dit EK werd gehouden in Oekraïne en Polen, waar de song erg hoog in de hitlijsten stond.

2008: Enrique Iglesias - Can You Hear Me: voor het EK in Zwitserland en Oostenrijk werd de Spaanse zanger gekozen voor de themasong. Hij is de zoon van ex-Real Madrid reserve keeper Julio Iglesias.

2004: Nelly Furtado - Forca: deze Portugeze zangeres mocht het lied voor het EK in haar eigen land maken. Forca betekent zoals iets als "keep going" of "kick ass".

2000: E-Type - Campione 2000: voor het EK in Nederland en België werd geen Nederlandse of Belgische artiest gekozen. E-Type is een Zweedse dance-act, waarna we na afloop nooit meer iets van hoorden.

1996: Simply Red - We're In This Together: de meeste Engelse supporters verwachten dat Three Lions van Baddiel and Skinner het officiële lied voor hun EK werd, vanwege het refrein "it's coming home". Simply Red was daadwerkelijk door de UEFA aangewezen als artiest.

1992: Towe & Peter Jöback - More Than A Game: deze song heeft iets weg van ABBA en bereikte de 30e plek in de Zweedse charts.


Deel 'EK 2020 lied door Martin Garrix - de officiële song van EURO 2020'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Het EK 2020 lied van Martin Garrix kun je luisteren via Youtube. De lyrics en de video van de officiële EURO 2020 song van de Nederlandse DJ zijn te bekijken.


Reageer op 'EK 2020 lied door Martin Garrix - de officiële song van EURO 2020'

Zorgverzekering