EK 2020 loting

De EK 2020 loting is op 30 november 2019 en is bepalend voor de indeling van de groepen van EURO 2020. De trekking vindt plaats in Boekarest, Roemenië

De loting voor het Europees Kampioenschap in 2020 vindt plaats op zaterdag 30 november 2019 in het Boekarest. Dit nieuws werd bekend tijdens een ceremonie in de National Arena in de Romeense hoofdstad. Boekarest is één van de 12 speelsteden voor het aankomende voetbaltoernooi.

Fransman Christian Karembeu, winnaar van het EK in 2000, bracht de Henri Delaunay beker naar de stad en bevestigde het nieuws. "Ik ben verheugd om bekend te maken dat Boekarest toneel zal zijn voor de EK 2020 loting op 30 november. Ik ben er zeker van dat de Roemeense hoofdstad een geweldig podium voor de trekking zal zijn, evenals voor de vier groepswedstrijden in juni 2020."

Hij zei tegen het publiek, inclusief de zojuist benoemde ambassadeur Gabriela Szabo, Miodrag Belodedici en Dorinel Munteanu: "ik wens jullie veel geluk op en rondom het voetbalveld en bij het verwelkomen van de deelnemers voro de loting in november."

Geografische spreiding poules bij de loting

Desondanks wil de UEFA voorkomen dat fans meer dan twee uren moeten vliegen tijdens de groepswedstrijden. De indeling voor de poules moet dus dusdanig geschieden dat landen die dicht bij elkaar liggen in dezelfde poule zullen moeten komen.

Door de indeling is bepaald welke groepswedstrijden in welke speelsteden gespeeld gaan worden. Hierbij heeft de Europese voetbalbond gekeken naar geografische spreiding en sportieve prestaties. In Amsterdam worden wedstrijden gespeeld uit poule C. De indeling is als volgt:

  • Poule A: Rome en Baku
  • Poule B: Sint-Petersburg en Kopenhagen
  • Poule C: Amsterdam en Boekarest
  • Poule D: Londen en Glasgow
  • Poule E: Bilbao en Dublin
  • Poule F: München en Boedapest

Deel 'Loting EK 2020 - volg de trekking live op 1 december 2019'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

De EK 2020 loting is op 1 december 2019 en is bepalend voor de poule-indeling. Volg de trekking live. In welke groepen worden Nederland en België ingedeeld?