Bet-at-Home

EK 2020 openingswedstrijd

De openingswedstrijd EK 2020 is in Rome: de openingsceremonie en de eerste wedstrijd zijn in het Stadio Olimpico op vrijdag 12 juni om 21:00 uur. Dat heeft de UEFA donderdag 7 december 2017 bepaald.

Eerste wedstrijd in Amsterdam?

Amsterdam had ook kans op het organiseren van de eerste wedstrijd, maar werd uiteindelijk niet gekozen. Ondanks dat Amsterdam niet de eerste wedstrijd mag organiseren, is de hoofdstad wel aangewezen voor drie groepswedstrijden en een achtste finale. Het was al enige tijd bekend dat de halve finales en de finale worden gespeeld op Wembley in Engeland.

Kanshebbers voor de opening

Naast Amsterdam maakten ook Brussel, Glasgow, Rome en Sint-Petersburg kans op toewijzing van de opening van het Europese voetbaltoernooi. De Europese voetbalbond vergaderde donderdag 7 december 2017 om 17:00 uur waar het toernooi geopend gaat worden. De vergadering startte om 10:00 uur in het Zwitserse Nyon en na afloop hield Aleksander Ceferin een persconferentie.

In eerste instantie zou de openingswedstrijd in Brussel gespeeld gaan worden, omdat deze stad de hoofdstad is van Europa. Maar door problemen rond de bouw van het nieuwe Eurostadion, is besloten dat Brussel geen speelstad voor het EK 2020 zal zijn.

Geweldige openingsceremonie

De openingsceremonie EK zal geweldig zijn, vanwege het jublieum van de UEFA. Rome zal een decor zijn van veel dans, muziek en spectacel tijdens de eerste wedstrijd van het Europese voetbalevenement.

Finale EURO 2020

De twee halve finales en de finale worden gespeeld op Wembley in Londen (Engeland). 


Deel 'De EK 2020 openingswedstrijd is in het Stadio Olimpico in Rome'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

De EK 2020 openingswedstrijd is in Rome: de openingsceremonie en de eerste wedstrijd zijn in het Stadio Olimpico op vrijdag 12 juni om 21:00 uur.


Reageer op 'De EK 2020 openingswedstrijd is in het Stadio Olimpico in Rome'

Zorgverzekering