ek2020europa.com
EK 2020 SPEELSTEDEN - AMSTERDAM

EK 2020 speelsteden - Amsterdam

Cartoon AmsterdamAmsterdam is één van de 12 EK 2020 speelsteden. De speelstad ligt in Nederland en het voetbalstadion heet Amsterdam Arena. In Amsterdam worden 3 groepswedstrijden en een achtste finale gespeeld.

De organisatie van 4 wedstrijden van het EK 2020 wordt gezien als de langverwachte beloning voor alles wat Nederland voor het voetbal heeft betekend. Amsterdam houdt waarden als efficiëntie en respect hoog.

Nederland heeft een zeer gedegen politiek en economische klimaat. De voetbalstructuur van de KNVB is ook goed uitgewerkt. Amsterdam moet wel investeren in de promotie van het EK 2020 en fan activiteiten. De organisatie van het EK 2020 in Amsterdam is in handen van de KNVB, de Nederlandse voetbalbond. Het gebruik van vrijwilligers is in Nederland mogelijk.

Speelstad Amsterdam

Het ongeautoriseerd verkopen of gebruiken van tickets voor commerciële doeleinden kan beperkt worden door aanvullende algemene voorwaarden en condities. Oneerlijke concurrentie is in Nederland niet toegestaan en de exclusieve rechten van sponsoren worden door de wet veilig gesteld. Het promoten van alcohol is toegestaan onder bepaalde voorwaarden. Publieke activiteiten zijn gereguleerd en er moet toestemming van de eigenaar gekregen worden.

Amsterdam heeft een aantal zeer aantrekkelijke fan zones gepresenteerd. De promotie van het EK 2020 in het land, dus in andere grote steden, is acceptabel. Amsterdam heeft zeer veel ervaring met het organiseren van grote sportevenementen.

De speelstad is zeer goed verbonden met andere grote Europese steden. Er is een erg moderne verbinding tussen Schiphol Airport, het stadscentrum en het voetbalstadion. De laatste kilometers zijn af te leggen via het openbaar vervoer, zoals de trein en bus. Binnen het stadscentrum is alles op loopafstand. De voorgestelde parkeerruimten en infrastructuur is gebasseerd op de bestaande infrastructuur en voldoet aan de eisen van de UEFA. De capaciteit van Schiphol Airport is meer dan voldoende om alle voetbalfans tijdens het EK 2020 aan te kunnen. De Nederlandse overheid heeft bevestigd dat er geen beperkingen zullen zijn op nachtvluchten.

EK 2020 logo Amsterdam

Amsterdam zal de Nederlandse voetbalschool toevoegen aan het Europees Kampioenschap voetbal in 2020. De KNVB en voorzitter Michael van Praag hebben het EK logo van Amsterdam onthuld vrijdag 16 december 2016.

De ceremonie omtrent het EK 2020 logo van Amsterdam volgt op de onthulling van het logo van Bilbao gisteren en Brussel eergisteren. Het EK voetbal wordt vanwege het 60-jarig bestaan van het toernooi in 13 landen door heel Europa gespeeld.

Volgens Van Praag wordt het EK 'gezellig'. Duizenden voetbalfans zullen Amsterdam bezoeken in 2020 en zullen de gezelligheid van de pleinen en café's meemaken. "Een afbeelding zegt meer dan duizend woorden", zei Van Praag in het Amsterdamse Hermitage museum. Ook burgemeester Eberhard van der Laan was aanwezig bij de presentatie van het logo.

De aanwezigen bekeken een korte film over hetgeen de voetbalfans in 2020 kunnen verwachten van speelstad Amsterdam. "Het is erg mooi dat EURO 2020 naar Amsterdam komt, naar een stad die legenden als Johan Cruijff en Ajax heeft voortgebracht", aldus UEFA voorzitter Aleksander Ceferin.

De Amsterdam Arena zal drie groepswedstrijden en een achtste finale in 2020 organiseren. Het indrukwekkende stadion uit 1996 ondergaat een ingrijpende makeover richting het EK voetbal.

Elke speelstad heeft een eigen logo met een brug als symbool voor verbondenheid. Op het EK 2020 logo van Amsterdam staat de Magere Brug dat spant over de Amstel in het hart van de stad. Voetbal is als het ware een brug tussen geografische en sociale gebieden.

De Magere Brug is een brug dat de Kerkstraat verbind met de Keizersgracht en de Prinsengracht. De brug is gemaakt van witgeschilderd houtwerk. De huidige brug is in 1934 gebouwd, maar de eerste brug op deze plek stamt al uit 1691. Destijds heette het de Kerkstraatbrug en had het 13 pilaren. Omdat de brug erg smal was, noemde men het de Magere brug.

In 1871 was de staat van de brug zo slecht dat het geheel vervangen werd door Piet Kramer. De laatste grote renovatie was in 1969. Tot 1994 werd de brug handmatig geopend, maar sindsdien gebeurt dit automatisch. Vanwege de breedte van de brug kunnen alleen voetgangers en fietsers er gebruik van maken.

"Het feit dat EURO 2020 naar Amsterdam komt is een eer voor de burgers die er wonen en voor de supporters die er gaan komen. Voetbal gaat over mensen. Een Europees Kampioenschap voetbal is niet mogelijk zonder mensen. Dit geldt voor meer Europese steden, maar zeker voor speelstad Amsterdam.

Het Nederlands Elftal won in 1988 het EK voetbal, waarna een rondvaart volgde onder de bruggen van Amsterdam door. Keeper van destijds, Hans van Breukelen, hoop dat de stad eenzelfde sfeer in 2020 mee mag maken, maar eerst moet Oranje zich weten te kwalificeren voor het toernooi.

EK 2020 logo Amsterdam

Amsterdam wil het 5G netwerk aanbieden tijdens het EK 2020

Speelstad Amsterdam wil 5G aanbieden tijdens het EK 2020. Tijdens het voetbaltoernooi zullen veel voetbalfans in en rondom de Amsterdam Arena gebruik kunnen maken van het supersnelle mobiele netwerk. 

De ambtenaar die zich bezig houdt met technologische innovatie in Amsterdam, Ger Baron, heeft dat vandaag op de smartphonebeurs in Barcelona gezegd. Ook Andrus Ansip van de Europese Commissie is daar vanwege het 5G netwerk.

Amsterdam kan zelf geen mobiel netwerk aanleggen, maar wel voorzieningen treffen die het supersnelle netwerk aankunnen. Baron denkt onder andere aan auto's met 5G-verbinding, maar ook aan virtual reality brillen waardoor voetbalwedstrijden van het EK 2020 live te kijken zijn.

Het 5G-netwerk bestaat op dit moment echter nog niet. Op de smartphonebeurs in Barcelona komen diverse ondernemingen met berichten rondom het nieuwe netwerk en in de toekomst wordt 5G mogelijk de standaard. Telecomprovicers en telefoonproducenten zullen nieuwe producten gaan ontwikkelen rondom de snelle verbinding.

Hierdoor is het nog niet precies duidelijk wat 5G voor invloed heeft op het EK 2020 in Amsterdam. Het zou dus zo maar kunnen dat van de ambitieuze plannen niets terecht komt. De Europese Commissie is ervan overtuigd dat de voetbalfans in 2020 gebruik kunnen maken van 5G. Ook Huawei en KPN zijn bij de plannen betrokken. 

De Europese speelsteden voor het EK 2020 willen met het aanbieden van 5G eerder zijn dan Japan. Daar worden namelijk in 2020 de Olympische Zomerspelen gehouden.

Speelstad Amsterdam - plattegrond

EK 2020 speelsteden

Gepubliceerd op: 14-02-2016 | Bijgewerkt op: 17-09-2018 | Door:

Deel 'EK 2020 speelsteden: Amsterdam (Nederland)'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!
Reageer op 'EK 2020 speelsteden: Amsterdam (Nederland)'

Amsterdam is één van de 12 EK 2020 speelsteden. In de Amsterdam Arena worden drie groepswedstrijden en een achtste finale gespeeld.

ReactiesGerelateerd nieuws 'EK 2020 speelsteden: Amsterdam (Nederland)'

Nieuwsberichten
Speelschema EK voetbal met poule C in AmsterdamSpeelschema EK 2020 met poule C in Amsterdam
De details van het speelschema van het EK 2020 zijn bekend gemaakt door de UEFA. Amsterdam organiseert de wedstrijden van poule C. - 26-05-2018

Nederland krijgt €2 miljoen voor Europees Kampioenschap 2020Nederland ontvangt 2 miljoen subsidie voor EURO2020
Amsterdam en de KNVB ontvangen €2 miljoen subsidie voor het Europees Kampioenschap 2020. Ook het amateurvoetbal krijgt een half miljoen van de overheid. - 19-12-2017

Amsterdam organiseert EK 2020 wedstrijden poule CWedstrijden Europees Kampioenschap poule C in Amsterdam
De wedstrijden van EK 2020 poule C zullen in Amsterdam en Boekarest gespeeld gaan worden. Hierdoor hoeven de voetballers en de fans niet door heel Europa te reizen. - 07-12-2017

Openingswedstrijd EURO 2020 is in Rome en niet in AmsterdamOpeningswedstrijd in Rome en niet in Amsterdam
De openingswedstrijd van het EK 2020 is in Rome. Daarmee is de Italiaanse hoofdstad verkozen boven Amsterdam. - 07-12-2017

Openingswedstrijd EK 2020 mogelijk in Amsterdam ArenaOpeningswedstrijd mogelijk in Amsterdam Arena
De openingswedstrijd van het EK 2020 zal mogelijk in de Amsterdam Arena gespeeld gaan worden. Dit zijn de overige kanshebbers voor de aftrap van EURO 2020. - 28-11-2017