ek2020europa.com
AMSTERDAM

EK 2020 speelsteden - Amsterdam

Cartoon AmsterdamAmsterdam is één van de 12 EK 2020 speelsteden. De speelstad ligt in Nederland en het voetbalstadion heet de Johan Cruyff Arena (voorheen Amsterdam Arena).

De organisatie van 4 wedstrijden wordt gezien als de langverwachte beloning voor alles wat Nederland voor het voetbal heeft betekend. Amsterdam houdt waarden als efficiëntie en respect hoog.

Nederland heeft een zeer gedegen politiek en economische klimaat. De voetbalstructuur van de KNVB is ook goed uitgewerkt. Amsterdam moet wel investeren in de promotie van het evenement en fan activiteiten. De organisatie van EURO2020 in Amsterdam is in handen van de KNVB, de Nederlandse voetbalbond. Het gebruik van vrijwilligers is in Nederland mogelijk.

In Amsterdam worden 3 groepswedstrijden en een achtste finale gespeeld.

Speelstad Amsterdam

Het ongeautoriseerd verkopen of gebruiken van tickets voor commerciële doeleinden kan beperkt worden door aanvullende algemene voorwaarden en condities. Oneerlijke concurrentie is in Nederland niet toegestaan en de exclusieve rechten van sponsoren worden door de wet veilig gesteld. Het promoten van alcohol is toegestaan onder bepaalde voorwaarden. Publieke activiteiten zijn gereguleerd en er moet toestemming van de eigenaar gekregen worden.

Amsterdam heeft een aantal zeer aantrekkelijke fan zones gepresenteerd. De promotie in het land, dus in andere grote steden, is acceptabel. Amsterdam heeft zeer veel ervaring met het organiseren van grote sportevenementen.

De speelstad is zeer goed verbonden met andere grote Europese steden. Er is een erg moderne verbinding tussen Schiphol Airport, het stadscentrum en het voetbalstadion. De laatste kilometers zijn af te leggen via het openbaar vervoer, zoals de trein en bus. Binnen het stadscentrum is alles op loopafstand. De voorgestelde parkeerruimten en infrastructuur is gebasseerd op de bestaande infrastructuur en voldoet aan de eisen van de UEFA. De capaciteit van Schiphol Airport is meer dan voldoende om alle voetbalfans aan te kunnen. De Nederlandse overheid heeft bevestigd dat er geen beperkingen zullen zijn op nachtvluchten.

EK 2020 logo Amsterdam

Amsterdam zal de Nederlandse voetbalschool toevoegen aan het Europees Kampioenschap voetbal in 2020. De KNVB en voorzitter Michael van Praag hebben het EK logo van Amsterdam onthuld vrijdag 16 december 2016.

EK 2020 logo Amsterdam

Amsterdam wil het 5G netwerk aanbieden tijdens het EK 2020

Speelstad Amsterdam wil 5G aanbieden tijdens het EK 2020. Tijdens het voetbaltoernooi zullen veel voetbalfans in en rondom de Amsterdam Arena gebruik kunnen maken van het supersnelle mobiele netwerk. 

De ambtenaar die zich bezig houdt met technologische innovatie in Amsterdam, Ger Baron, heeft dat vandaag op de smartphonebeurs in Barcelona gezegd. Ook Andrus Ansip van de Europese Commissie is daar vanwege het 5G netwerk.

Amsterdam kan zelf geen mobiel netwerk aanleggen, maar wel voorzieningen treffen die het supersnelle netwerk aankunnen. Baron denkt onder andere aan auto's met 5G-verbinding, maar ook aan virtual reality brillen waardoor voetbalwedstrijden van het EK 2020 live te kijken zijn.

Het 5G-netwerk bestaat op dit moment echter nog niet. Op de smartphonebeurs in Barcelona komen diverse ondernemingen met berichten rondom het nieuwe netwerk en in de toekomst wordt 5G mogelijk de standaard. Telecomprovicers en telefoonproducenten zullen nieuwe producten gaan ontwikkelen rondom de snelle verbinding.

Hierdoor is het nog niet precies duidelijk wat 5G voor invloed heeft op het EK 2020 in Amsterdam. Het zou dus zo maar kunnen dat van de ambitieuze plannen niets terecht komt. De Europese Commissie is ervan overtuigd dat de voetbalfans in 2020 gebruik kunnen maken van 5G. Ook Huawei en KPN zijn bij de plannen betrokken. 

De Europese speelsteden voor het EK 2020 willen met het aanbieden van 5G eerder zijn dan Japan. Daar worden namelijk in 2020 de Olympische Zomerspelen gehouden.

Speelstad Amsterdam - plattegrond

EK 2020 speelsteden


Deel 'EK 2020 Amsterdam: 4 wedstrijden in de Johan Cruijff Arena'

EK 2020 in Amsterdam (Nederland). In de Amsterdam Arena worden drie groepswedstrijden en een achtste finale gespeeld.

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!