ek2020europa.com
EK 2020 SPEELSTEDEN - BAKU

EK 2020 speelsteden - Baku

Cartoon BakuBaku is één van de 12 EK 2020 speelsteden. De speelstad ligt in Azerbeidzjan en het voetbalstadion heet Baku Olympisch Stadion. In Baku worden 3 groepswedstrijden en een kwartfinale gespeeld.

Het bod van Baku om speelstad van het EK 2020 te worden is erg ambitieus en helpt de UEFA om voetbal door heel Europa te ontwikkelen. Baku als speelstad opent nieuwe markten en verbreedt de horizon.

De speelstad besteed veel aandacht aan de sociale verantwoordelijkheid en duurzaamheid. De politieke en economische structuur van Azerbeidzjan is stabiel en de nationale voetbalbond onderhoudt nauwe banden met de overheid. Het EK bod om speelstad te worden getuigt van een goede samenwerking tussen alle partijen in het land.

Speelstad Baku

De veiligheid en beveiliging is gegarandeerd door vier verschillende organisaties en overheidsinstanties. De regering heeft zelfs een speciale bijeenkomst gehouden voor het EK 2020. Vanaf 1 januari 2016 zijn op verzoek van de UEFA de belastingregels gewijzigd voor het EK 2020.

Azerbeidzjan had geen regels omtrent de kaartverkoop van voetbalwedstrijden, maar sinds 2016 heeft het nieuwe regels ingevoerd. Daarnaast heeft de president toestemming gegeven om alle advertentiemogelijkheden, waaronder billboards, te beheren en controleren. Een speciaal ingevoerde wet zorgt er voor dat de sponsoren van het EK 2020 vrij reclame kunnen maken gedurende het voetbalevenement. Ook zijn de wetten omtrent merkrechten en intellectuele eigendommen aangescherpt voor het EK 2020 op verzoek van de UEFA. Tot slot kan de UEFA invloed uitoefenen op de publieke uitzendingen via radio en tv.

Om voorheen in Azerbeidzjan te kunnen komen, moest je je eerst inschrijven bij de overheid. Voor het EK 2020 heeft de regering besloten om deze regels tijdelijk te schrappen.

De bereikbaarheid van Baku rust voornamelijk op vliegtuigen. Daarnaast is de speelstad ook goed bereikbaar via autowegen en het treinspoor. De belangrijkste route van het internationale vliegveld en Baku is geregeld via bussen, waarvan de capaciteit verhoogd kan worden tijdens het EK 2020. De laatste kilometers naar het stadion kunnen worden afgelegd via het openbaar vervoer, zoals de metro, trein en bus. Ook zijn er in de stad voldoende parkeerplaatsen voor de voetbalfans. Het vliegveld Heydar Aliyev Airport kan de capaciteit van een dergelijk groot evenement als het EK 2020 wel aan. Er zijn geen beperkingen voor nachtvluchten in Azerbeidzjan.

Baku biedt aantrekkelijke plaatsen voor voetbalfans om bij elkaar te komen. Op deze plaatsen kan de UEFA vrij promotie maken voor het EK 2020. In heel Azerbeidzjan, dus ook in andere steden dan Baku, zal het EK 2020 gepromoot worden. Baku heeft een beperkte ervaring met het organiseren van grote (voetbal)evenementen.

Speelstad Baku - plattegrond

EK 2020 speelsteden

EK 2020 logo Baku

Met de onthulling van het officiële EK 2020 logo voor speelstad Baku komt het voetbaltoernooi steeds dichterbij voor Azerbeidzjan. Het land en haar hoofdstad gaven vrijdag 30 september 2016 een glimp van wat voetbalfans mogen verwachten over 4 jaar.

Baku is één van de 12 speelsteden van het EK 2020 en in het Olimpiya Stadionu zullen drie groepswedstrijden en een kwartfinale gespeeld worden. UEFA voorzitter Aleksander Ceferin was aanwezig bij de ceremonie en zei dat Azerbeidzjan erg veel passie voor voetbal heeft.

In 1994 werd het gastland lid van de UEFA en in 2020 heeft het de grote eer om wedstrijden van het EK voetbal te mogen organiseren. In mei 2016 werd in Azerbeidzjan de finale van het EK voetbal onder de 17 gehouden. Ook organiseerde het land het WK voor vrouwen onder de 17 in 2012 en de Futsal Cup in 2014.

Ceferin omschreef Baku als een stad vol traditie en geschiedenis. Vanwege deze traditie en geschiedenis is het voor voetbalfans een mooie reis om het EK voetbal in 2020 in Baku te bekijken.

Baku is de derde speelstad die het officiële EK 2020 logo presenteerd, na Londen en Rome. De resterende 10 logo's worden de komende maanden onthuld tijdens grootse ceremonies.

EK 2020 logo Baku

Gepubliceerd op: 20-01-2016 | Bijgewerkt op: 17-09-2018 | Door:

Deel 'EK 2020 speelsteden: Baku (Azerbeidzjan)'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!
Reageer op 'EK 2020 speelsteden: Baku (Azerbeidzjan)'

Baku is één van de 12 EK 2020 speelsteden. De speelstad ligt in Azerbeidzjan en het voetbalstadion heet Baku Olympisch Stadion.

ReactiesGerelateerd nieuws 'EK 2020 speelsteden: Baku (Azerbeidzjan)'

Nieuwsberichten
Baku onthult het logo voor het EK 2020 en is voor het eerst gastlandBaku onthult logo voor EK 2020 en is voor het eerst gastland
Met de onthulling van het officiële EK 2020 logo voor speelstad Baku komt het voetbaltoernooi steeds dichterbij voor Azerbeidzjan. Baku is sinds 1994 lid van de UEFA. - 04-10-2016