ek2020europa.com
EK 2020 SPEELSTEDEN - BOEDAPEST

EK 2020 speelsteden - Boedapest

Cartoon BoedapestBoedapest is één van de 12 EK 2020 speelsteden. De stad ligt in Hongarije en het voetbalstadion heet Puskas Ferenc Stadion. In Boedapest worden 3 groepswedstrijden en een achtste finale gespeeld.

Hongarije is 10 jaar geleden een project gestart om voetbal weer op de kaart te krijgen. De organisatie van het EK 2016 wordt dan ook beschouwd als kroon op dat project. De politieke en voetbalstructuur van Hongarije staat goed, maar de organisatie moet nog wel belangrijke financieringsbronnen vinden.

Speciaal voor het EK 2020 heeft Hongarije een kleine wijziging doorgevoerd in hun belastingstelsel. Ook worden er wetten aangenomen op gebied van marketing en intellectuele eigendomsrechten. Daarmee voldoet Boedapest aan de voorwaarden van de UEFA. Advertenties over tabakproducten zijn verboden in Hongarije, maar alcoholpromotie is wel toegestaan. Publieke reclame moet voldoen aan bepaalde wetgeving, maar de ruimte zal gratis beschikbaar zijn.

Speelstad Boedapest

De wetten verbieden geen illegale en ongeautoriseerde doorverkoop van kaarten. Dit zal Boedapest dan ook tegen moeten gaan met de specifieke voorwaarden van kaarten. De regels staat wel personalisatie van kaarten toe, zodat men de identiteit bij het stadion kan checken. Voor Hongarije gelden de normale EU-regels voor immigranten.

Boedapest is goed bereikbaar vanuit de grote Europese steden, zowel door de lucht als via het land. Het vliegveld, het stadscentrum en het stadion zijn goed bereikbaar via bus en trein. De autoriteiten van Boedapest kunnen tijdelijk de capaciteit van het openbaar vervoer vergroten voor het EK 2020.

De laatste kilometers naar het nieuwe stadion zijn goed te doen via openbaar vervoer, zoals metro, trein en bus. Ook is veel binnen Boedapest op loopafstand.

De capaciteit van het Budapest Liszt Ferenc International Airport is voldoende om het verwachte aantal voetbalsupporters tijdens het EK 2020 aan te kunnen. Er zijn geen beperkingen op nachtvluchten tijdens wedstrijddagen.

Speelstad Boedapest - plattegrond

EK 2020 speelsteden

EK 2020 logo Boedapest

Boedapest heeft het EK 2020 logo van de speelstad onthuld op woensdag 16 november 2016. De hoofdstad van Hongarije heeft een zeer rijke voetbalgeschiedenis, wat ook nadrukkelijk bleek tijdens de presentatie van het logo. De stad is één van de 12 speelsteden die wedstrijden van het Europees Kampioenschap voetbal zullen organiseren. Boedapest organiseert drie groepswedstrijden en een achtste finale.

Op het logo van speelstad Boedapest staat de vernieuwde Széchenyi Chain brug. Deze brug is gebouwd over de rivier de Danube. Op de achtergrond van deze prachtige monumentale brug staat het Buda Kasteel. De brug is gebouwd op verzoek van Count István Széchenyi, ontworpen door William Tierney Clark en engineer Adam Clark tussen 1839 en 1849. Zoals vele andere bruggen overleefde ook de brug de Tweede Wereldoorlog niet. In 1949 werd de Széchenyi Chain brug herbouwd en is nu 360 meter lang.

Vanwege het 60-jarig bestaan van het EK voetbal, wordt het voetbaltoernooi door heel Europa gespeeld. Het EK logo bevat een brug voor elke speelstad. Een brug is het symbool van verbondenheid en de UEFA wil hiermee verbondenheid tussen de verschillende Europese steden en landen uitstralen.

Boedapest en Hongarije zullen volgens de UEFA voorzitter een fantastische organisator van het EK voetbal in 2020 zijn. Ook benadrukte hij de geweldige vooruitgang van het Hongaarse voetbal op alle niveau's. Het toernooi zal de jeugd inspireren om meer betrokken te raken bij de voetbalsport. De Hongaarse hoofdstad zal alle voetbalfans uit Europa welkom heten tijdens het EK 2020.

Minister van binnenlandse zaken was aanwezig bij de onthulling en ook UEFA voorzitter Aleksander Ceferin was er bij. Het is volgens Ceferin de plicht van de UEFA om alle voetbalfans uit Europa samen te brengen bij dit jubileum. Hij vertelde dat zijn overgrootvader van Hongaarse afkomst was.

EK 2020 logo Boedapest

Gepubliceerd op: 05-02-2016 | Bijgewerkt op: 17-09-2018 | Door:

Deel 'EK 2020 speelsteden: Boedapest (Hongarije)'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!
Reageer op 'EK 2020 speelsteden: Boedapest (Hongarije)'

Boedapest is één van de 12 EK 2020 speelsteden. De speelstad ligt in Hongarije en het voetbalstadion heet Puskas Ferenc Stadion.

ReactiesGerelateerd nieuws 'EK 2020 speelsteden: Boedapest (Hongarije)'

Nieuwsberichten
Boedapest onthult het EK 2020 logo met de Szechenyi Chain brugBoedapest onthult EK 2020 logo met Szechenyi Chain brug
Boedapest heeft het EK 2020 logo van de speelstad onthuld. Op het logo van speelstad Boedapest staat de Széchenyi Chain brug, als symbool van verbondenheid. - 17-11-2016