Mr Green

EK 2020 speelsteden - Boedapest

Cartoon BoedapestBoedapest is één van de 12 EK 2020 speelsteden. De stad ligt in Hongarije en het voetbalstadion heet Puskas Ferenc Stadion.

Hongarije is 10 jaar geleden een project gestart om voetbal weer op de kaart te krijgen. De organisatie van EURO 2020 wordt dan ook beschouwd als kroon op dat project. De politieke en voetbalstructuur van Hongarije staat goed, maar de organisatie moet nog wel belangrijke financieringsbronnen vinden.

Speciaal voor het EK 2020 heeft Hongarije een kleine wijziging doorgevoerd in hun belastingstelsel. Ook worden er wetten aangenomen op gebied van marketing en intellectuele eigendomsrechten. Daarmee voldoet Boedapest aan de voorwaarden van de UEFA. Advertenties over tabakproducten zijn verboden in Hongarije, maar alcoholpromotie is wel toegestaan. Publieke reclame moet voldoen aan bepaalde wetgeving, maar de ruimte zal gratis beschikbaar zijn.

In Boedapest worden 3 groepswedstrijden en een achtste finale gespeeld.

Speelstad Boedapest

De wetten verbieden geen illegale en ongeautoriseerde doorverkoop van kaarten. Dit zal Boedapest dan ook tegen moeten gaan met de specifieke voorwaarden van kaarten. De regels staat wel personalisatie van kaarten toe, zodat men de identiteit bij het stadion kan checken. Voor Hongarije gelden de normale EU-regels voor immigranten.

Boedapest is goed bereikbaar vanuit de grote Europese steden, zowel door de lucht als via het land. Het vliegveld, het stadscentrum en het stadion zijn goed bereikbaar via bus en trein. De autoriteiten van Boedapest kunnen tijdelijk de capaciteit van het openbaar vervoer vergroten.

De laatste kilometers naar het nieuwe stadion zijn goed te doen via openbaar vervoer, zoals metro, trein en bus. Ook is veel binnen Boedapest op loopafstand.

De capaciteit van het Budapest Liszt Ferenc International Airport is voldoende om het verwachte aantal voetbalsupporters aan te kunnen. Er zijn geen beperkingen op nachtvluchten tijdens wedstrijddagen.

Speelstad Boedapest - plattegrond

EK 2020 speelsteden

EK 2020 logo Boedapest

Boedapest heeft het EK 2020 logo van de speelstad onthuld op woensdag 16 november 2016. De hoofdstad van Hongarije heeft een zeer rijke voetbalgeschiedenis, wat ook nadrukkelijk bleek tijdens de presentatie van het logo. De stad is één van de 12 speelsteden die wedstrijden van het Europees Kampioenschap voetbal zullen organiseren. Boedapest organiseert drie groepswedstrijden en een achtste finale.

EK 2020 logo Boedapest


Deel 'EK 2020 Boedapest: 3 wedstrijden en achtste finale in Hongarije'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Boedapest is één van de 12 EK 2020 speelsteden. De speelstad ligt in Hongarije en het voetbalstadion heet Puskas Ferenc Stadion.


Reageer op 'EK 2020 Boedapest: 3 wedstrijden en achtste finale in Hongarije'

Amazon