ek2020europa.com
EK 2020 SPEELSTEDEN - BOEKAREST

EK 2020 speelsteden - Boekarest

Cartoon BoekarestBoekarest is één van de 12 EK 2020 speelsteden. De stad ligt in Roemenië en het voetbalstadion heet National Arena Boekarest. In Boekarest worden 3 groepswedstrijden en een achtste finale gespeeld. Door de organisatie van het EK 2020 wil Roemenië het nationale voetbal naar een hoger niveau tillen. In het Boekarest is in 2012 de finale van de Europa League gespeeld. Verder heeft de speelstad weinig ervaring met het organiseren van dergelijk grote evenementen.

De politieke structuur in Roemenië en de organisatie van de nationale voetbalbond zijn goed genoeg om het EK 2020 te kunnen organiseren. Ook de toewijding van de Roemenen is erg groot. Echter, er zijn grote investeringen nodig in en rondom het voetbalstadion.

Boekarest heeft alle benodigde documenten van de UEFA ondertekend en diverse garanties gesteld. Veiligheid en beveiliging worden geregeld door de minister van gezondheid en de minister van interne zaken. De belastingwetgeving in Roemenië wordt op bepaalde punten aangepast voor het EK 2020.

Speelstad Boekarest

Het kopen van tickets en andere toegangsdocumenten voor het doorverkopen met winst is verboden. Tickets kunnen op naam worden verkocht, waardoor voetbalfans zich moeten legitimeren bij de toegang van het stadion. De regelgeving in Roemenië omtrent de kaartverkoop voldoet aan de eisen van de UEFA.

Reclame maken voor tabakproducten is verboden en het promoten van alcohol is slechts toegestaan onder strenge voorwaarden. Er kunnen ook regels gesteld worden aan publieke evenementen in Boekarest. De fan zones in Boekarest zien er aantrekkelijk uit en de UEFA krijgt veel advertentieruimte in de stad om het evenement te promoten.

Roemenië heeft verschillende organisatievormen voorgesteld aan de UEFA die mogelijk zijn onder de huidige wetgeving. Elke vorm heeft verschillende financiële gevolgen. Het gebruik van vrijwilligers is toegestaan in Roemenië.

De speelstad is goed bereikbaar vanuit verschillende grote Europese steden, zowel via het land als via de lucht. Tijdens het EK 2020 zal het vliegveld de belangrijkste transportcentrum zijn.

Het vliegveld, het stadscentrum en het voetbalstadion zijn slechts verbonden door een busroute. De buscapaciteit zal uitgebreid moeten worden. Ook verwacht men in 2020 klaar te zijn met de aanleg van een metro.

De laatste kilometers naar het stadion zijn te doen via het openbaar vervoer, zoals de geplande metro, bussen en de tram. Ook is het stadion op loopafstand van het stadscentrum.

De capaciteit van Boekarest International Airport is voldoende om het verwachte aantal voetbalfans tijdens het EK 2020 aan te kunnen. De Roemeense overheid heeft bevestigd dat er geen beperkingen zijn voor nachtvluchten tijdens wedstrijddagen.

Speelstad Boekarest - plattegrond

EK 2020 speelsteden

EK 2020 logo Boekarest

Boekarest heeft het logo van de speelstad van het EK 2020 onthuld op zaterdag 15 oktober 2016. en de Roemeense hoofdstad is erg vereerd en trots dat het onderdeel uit mag maken van het Europese voetbaltoernooi.

Boekarest is één van de 12 speelsteden van het EK voetbal in 2020. De Arena Nationala is een indrukwekkend stadion waarin drie groepswedstrijden en een achtste finale zullen worden gespeeld.

De nieuwe idenditeit van EURO 2020 biedt ruimte voor een eigen invullen door de speelsteden. Het logo bestaat uit een linkerkant met het algemene logo van het toernooi en aan de rechterkant kan elke stad een eigen brug presenteren. De brug is het symbool van het samenbrengen van alle verschillende landen en culturen tijdens één gezamenlijk Europees voetbaltoernooi.

Op het EK 2020 logo van Boekarest staat de Basarab Brug. Deze brug is tussen 2006 en 2011 gebouwd en is 1,9km lang. De brug staat in de hoofdstad en verbind twee belangrijke centra, namelijk Nicolae Titulescu en Grozavesti Road. De brug is de breedtste kabelbrug van Europa met een breedte van 44,5 meter (trambaan, veiligheidsgebieden en twee rijen verkeer in beide richtingen). De twee torens die de 60 kabels dragen hebben een hoogte van 84 meter. Elke dag gaan er ongeveer 50.000 voertuigen over de brug.

"Voetbal is als een brug tussen landen," zei Davor Suker van het uitvoerend comité van de UEFA. "Roemenië is een land met veel passie voor voetbal en Boekarest is een gedeelde stad waarin oud en nieuw gecombineerd wordt.

Het Europees Kampioenschap 2020 gaat verder dan alleen maar voetbal. Het is volgens Razvan Burleanu, voorzitter van de Roemeense voetbalbond, een groot festival en een eenheid van verschillende culturen. Het logo is een brug tussen de diverse Europese culturen.

De hele stad Boekarest wacht ongeduldig op de rol die zij kunnen vervullen tijdens het voetbalfeest in 2020. Het EK vindt plaats in alle hoeken van Europa en de stad is vereerd onderdeel te mogen zijn van dit feest.

De Arena Nationala in Boekarest is in september 2011 geopend en in mei 2012 werd de Europa League finale tussen Atletico Madrid en Athletic Bilbao er gespeeld.

Ioan Lupescu, technisch directeur van de UEFA, is trots dat de speelstad vier wedstrijden mag organiseren. Hij is geboren en getogen in Boekarest en speelde er op het hoogste niveau.

Boekarest is de vierde speelstad die het EK 2020 logo onthulde. De afgelopen weken hebben Londen, Rome en Baku de logo's al naar buiten gebracht. Negen andere logo's volgen binnenkort.

EK 2020 logo Boekarest

Gepubliceerd op: 17-01-2016 | Bijgewerkt op: 17-09-2018 | Door:

Deel 'EK 2020 speelsteden: Boekarest (Roemenië)'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!
Reageer op 'EK 2020 speelsteden: Boekarest (Roemenië)'

Boekarest is één van de 12 EK 2020 speelsteden. De speelstad ligt in Roemenië en het voetbalstadion heet de National Arena Boekarest.

ReactiesGerelateerd nieuws 'EK 2020 speelsteden: Boekarest (Roemenië)'

Nieuwsberichten
Amsterdam organiseert EK 2020 wedstrijden poule CWedstrijden Europees Kampioenschap poule C in Amsterdam
De wedstrijden van EK 2020 poule C zullen in Amsterdam en Boekarest gespeeld gaan worden. Hierdoor hoeven de voetballers en de fans niet door heel Europa te reizen. - 07-12-2017

Het EK 2020 logo is door Boekarest onthuld met de Basarab BrugEK 2020 logo is door Boekarest onthuld met Basarab Brug
Boekarest heeft het logo van de speelstad van het EK 2020 onthuld. Op het logo staat de Basarab Brug. Deze brug is tussen 2006 en 2011 gebouwd en is 1,9km lang. - 15-10-2016