Gratis e-Boekhouden

EK 2020 speelsteden - Boekarest

Cartoon BoekarestBoekarest is één van de 12 EK 2020 speelsteden. De stad ligt in Roemenië en het voetbalstadion heet National Arena Boekarest. Door de organisatie van het voetbaltoernooi wil Roemenië het nationale voetbal naar een hoger niveau tillen. In het Boekarest is in 2012 de finale van de Europa League gespeeld. Verder heeft de speelstad weinig ervaring met het organiseren van dergelijk grote evenementen.

De politieke structuur in Roemenië en de organisatie van de nationale voetbalbond zijn goed genoeg om het evenement te kunnen organiseren. Ook de toewijding van de Roemenen is erg groot. Echter, er zijn grote investeringen nodig in en rondom het voetbalstadion.

Boekarest heeft alle benodigde documenten van de UEFA ondertekend en diverse garanties gesteld. Veiligheid en beveiliging worden geregeld door de minister van gezondheid en de minister van interne zaken. De belastingwetgeving in Roemenië wordt op bepaalde punten aangepast voor EURO 2020.

In Boekarest worden 3 groepswedstrijden en een achtste finale gespeeld.

Speelstad Boekarest

Het kopen van tickets en andere toegangsdocumenten voor het doorverkopen met winst is verboden. Tickets kunnen op naam worden verkocht, waardoor voetbalfans zich moeten legitimeren bij de toegang van het stadion. De regelgeving in Roemenië omtrent de kaartverkoop voldoet aan de eisen van de UEFA.

Reclame maken voor tabakproducten is verboden en het promoten van alcohol is slechts toegestaan onder strenge voorwaarden. Er kunnen ook regels gesteld worden aan publieke evenementen in Boekarest. De fan zones in Boekarest zien er aantrekkelijk uit en de UEFA krijgt veel advertentieruimte in de stad om het evenement te promoten.

Roemenië heeft verschillende organisatievormen voorgesteld aan de UEFA die mogelijk zijn onder de huidige wetgeving. Elke vorm heeft verschillende financiële gevolgen. Het gebruik van vrijwilligers is toegestaan in Roemenië.

De speelstad is goed bereikbaar vanuit verschillende grote Europese steden, zowel via het land als via de lucht. Tijdens het EK 2020 zal het vliegveld de belangrijkste transportcentrum zijn.

Het vliegveld, het stadscentrum en het voetbalstadion zijn slechts verbonden door een busroute. De buscapaciteit zal uitgebreid moeten worden. Ook verwacht men in 2020 klaar te zijn met de aanleg van een metro.

De laatste kilometers naar het stadion zijn te doen via het openbaar vervoer, zoals de geplande metro, bussen en de tram. Ook is het stadion op loopafstand van het stadscentrum.

De capaciteit van Boekarest International Airport is voldoende om het verwachte aantal voetbalfans aan te kunnen. De Roemeense overheid heeft bevestigd dat er geen beperkingen zijn voor nachtvluchten tijdens wedstrijddagen.

Speelstad Boekarest - plattegrond

EK 2020 speelsteden

EK 2020 logo Boekarest

Boekarest heeft het logo van de speelstad van het EK 2020 onthuld op zaterdag 15 oktober 2016. en de Roemeense hoofdstad is erg vereerd en trots dat het onderdeel uit mag maken van het Europese voetbaltoernooi.

EK 2020 logo Boekarest


Deel 'EK 2020 Boekarest: 3 wedstrijden en achtste finale in Roemenië'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Boekarest is één van de 12 EK 2020 speelsteden. De speelstad ligt in Roemenië en het voetbalstadion heet de National Arena Boekarest.

Mr Green