ek2020europa.com
EK 2020 SPEELSTEDEN - DUBLIN

EK 2020 speelsteden - Dublin

Cartoon DublinDublin is één van de 12 EK 2020 speelsteden. De stad ligt in Ierland en het voetbalstadion heet Dublin Arena. In Dublin worden 3 groepswedstrijden en een achtste finale gespeeld. Met het EK 2020 in Dublin wil Ierland het voetbal naar een hoger niveau tillen. Het jaar 2020 is tevens het 100-jarige jubileum van de Ierse voetbalbond.

De politieke structuur in Ierland is goed en ook de nationale voetbalbond staat achter de organisatie van het EK 2020 in Dublin. Alle partijen kozen Dublin als speelstad. De stad was in 2011 het toneel van de finale van de Europa League. Dublin heeft dan ook veel ervaring met het organiseren van dergelijk grote evenementen.

Alle benodigde documenten voor de organisatie van het EK 2020 zijn getekend, met hier en daar kleine aanvullingen. Tickets voor het EK 2020 vallen in Ierland niet onder de btw en zijn daardoor vrij van belasting. Het ongeautoriseerd verkopen of gebruiken van tickets voor commerciële doeleinden kan tegengegaan worden door regels in de algemene voorwaraden. Het doorverkopen van tickets is strafbaar en de tickets kunnen ongeldig verklaard worden.

Speelstad Dublin

Ierland heeft een eigen eenheid voor de bescherming van intellectueel eigendom. Hierdoor worden de merken van de UEFA goed beschermd in Dublin. Activiteiten die door het algemene publiek zichtbaar zijn, mogen gereguleerd worden.

Voor de organisatie van het EK 2020 in Dublin wordt een afzonderlijke onderneming opgericht. Deze zal vallen onder het toezicht van de nationale voetbalbond en de UEFA. Er is een mogelijkheid om een dergelijke sportonderneming buiten belastingheffing te laten, zodat de UEFA geen belasting hoeft te betalen over de inkomsten.

De fan zones in Dublin zijn erg goed en er zijn erg goede ideeën gepresenteerd om het publiek te vermaken. In Ierland is het mogelijk om activiteiten door vrijwilligers te laten uitvoeren.

Speelstad Dublin is goed bereikbaar vanuit verschillende grote Europese steden, zowel via de lucht als via de zee.

Er is een erg moderne verbinding tussen Dublin Airport, het stadscentrum en het voetbalstadion. De laatste kilometers kunnen lopend worden afgelegd. Ook kan gebruik gemaakt worden van het openbaar vervoer. De parkeerplaatsen zijn voldoende en zijn gebasseerd op de huidige infastructuur rondom Dublin.

De huidige en toekomstige capaciteit van Dublin Airport is voldoende om de grote aantallen voetbalsupporters tijdens het EK 2020 aan te kunnen. De naastgelegen vliegvelden van Cork en Shannen kunnen ook groepen voetbalfans vervoeren. De Dublin Airport Authority heeft toegezegd dat nachtvluchten tijdens wedstrijddagen zijn toegestaan.

Speelstad Dublin - plattegrond

EK 2020 speelsteden

EK 2020 logo Dublin

Speelstad Dublin heeft het EK 2020 logo onthuld op donderdag 24 november 2016, waarop de Samuel Beckett Bridge is afgebeeld. De warmte van het Ierse welkom staat garant voor een groot voetbalfeest in 2020.

Het logo is onderdeel van de visuele identiteit van het Europees Kampioenschap voetbal in 2020. Elke speelstad mag een eigen brug aan het logo toevoegen, als symbool voor verbondenheid tussen landen en voetbalfans. Ierland en Dublin hebben gekozen voor de Samuel Beckett Bridge.

Deze brug, in het Iers: Droichead Samuel Beckett, is een kabelbrug over de Liffey rivier in Dublin, met een totale lengte van 120 meter en een hoogte van 48 meter. De brug verbind Sir John Rogerson's Quay aan de zuidzijde met de Guild Street and North Wall Quay in het Dockland gebied.

Afgevaardigden van de UEFA en de Ierse voetbalbond waren aanwezig bij de presentatie, evenals hoofd van de regering, Enda Kenny en lokale bestuurders van Dublin. Vanuit de voetbalwereld waren bondscoach Martin O'Neill en zijn assistent Roy Keane aanwezig bij de onthulling van het logo van Dublin voor het EK voetbal in 2020.

Volgens John Deleney kijkt heel Ierland uit naar de komst van het EK voetbal. Het land zal profiteren van de sport, toerisme en economische voordelen van het toernooi. Voormalig aanvoerder Robbie Keane hoopt op een succes van de volgende generatie voetballers. Hij sprak een videoboodschap in vanuit Los Angeles, waar hij speelt voor LA Galaxy.

Frantisek Laurinec, lid van de UEFA, prees Ierland en haar supporters om hun geweldige gedrag tijdens andere grote voetbalevenementen. Volgens hem is Ierland vol echte voetbalpassie en zijn de fans een twaalfde man voor de nationale ploeg.

Dublin en de Dublin Arena zijn gastheer voor drie groepswedstrijden en een achtste finale. De hoofdstad van Ierland is één van de 12 speelsteden van EURO 2020, als onderdeel van het 60-jarig bestaan van het Europese voetbaltoernooi.

EK 2020 logo Dublin

Gepubliceerd op: 23-02-2016 | Bijgewerkt op: 17-09-2018 | Door:

Deel 'EK 2020 speelsteden: Dublin Ierland)'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!
Reageer op 'EK 2020 speelsteden: Dublin Ierland)'

Dublin is één van de 12 EK 2020 speelsteden. De speelstad ligt in Ierland en het voetbalstadion heet de Dublin Arena.

ReactiesGerelateerd nieuws 'EK 2020 speelsteden: Dublin Ierland)'

Nieuwsberichten
Loting voor de kwalificatie is op 2 december 2018Loting voor EK kwalificatie is op 2 december 2018
De loting voor de EK 2020 kwalificatie is op 2 december 2018 in Dublin. 55 landen worden ingedeeld in 10 poules, waarvan 20 landen zich zullen kwalificeren. - 30-09-2017

EK 2020 logo van Dublin onthult met de Samuel Beckett BridgeEK 2020 logo Dublin onthult met Samuel Beckett Bridge
Speelstad Dublin heeft het EK 2020 logo onthuld, waarop de Samuel Beckett Bridge is afgebeeld. Het warme Ierse welkom staat garant voor een voetbalfeest in 2020. - 26-11-2016