ek2020europa.com
EK 2020 SPEELSTEDEN - GLASGOW

EK 2020 speelsteden - Glasgow

Cartoon GlasgowGlasgow is één van de 12 EK 2020 speelsteden. De stad ligt in Schotland en het voetbalstadion heet Hampden Park. In Glasgow worden 3 groepswedstrijden en een achtste finale gespeeld. De Schotse organisatie wil met het EK 2020 het voetbalspel een nieuw leven in blazen in het land en Glasgow is de locatie waar men weet hoe het spel gevierd moet worden. De speelstad heeft veel ervaring met het organiseren van dergelijk grote evenementen.

Schotlans heeft een zeer gedegen politieke structuur. Ook de voetbalorganisatie is goed georganiseerd. Alle overeenkomsten voor de organisatie van het EK 2020 zijn getekend. De stadioneigenaar heeft een uitzondering gemaakt in zijn leaseovereenkomst met de nationale voetbalbond. Schotlans heeft alle benodigde garanties omtrent de organisatie gegeven.

Speelstad Glasgow

Schotland is onderdeel van het Verenigd Koninkrijk, waardoor de wetten en regels nagenoeg gelijk zijn aan die van Engeland en Wales. De ongeautoriseerde verkoop van kaarten of toegangspassen voor alle sporten kunnen als een criminele activiteit worden beschouwd. De Schotse overheid kan specifieke regels instellen voor bepaalde evenementen.

Het promoten van tabaksproducten is verboden in Schotland en er gelden beperkingen voor de reclame voor alcohol. Publieke evenementen kunnen worden gereguleerd wanneer er entreegelden gevraagd worden.

De nationale voetbalbond van Schotland zal zelf de organisatie van het EK 2020 in Glasgow op zich nemen. Er zullen veel vrijwilligers worden ingezet, zonder beperkingen of andere voorwaarden.

De speelstad is erg goed verbonden met de grote Europese steden en internationale bestemmingen. Glasgow Airport en Edinburgh Airport zijn goed verbonden met het stadscentrum van Glasgow en het voetbalstadion. Het busvervoer zal uitgebreid worden naar aanloop van het EK 2020.

De laatste kilometers naar het stadion zijn te doen per openbaar vervoer. De voorgestelde parkeer en rijsystemen zijn gebasseerd op de bestaande situatie.

De huidige en toekomstige capaciteit van beide vliegvelden is meer dan genoeg om alle voetbalfans tijdens het EK 2020 aan te kunnen. De UK Civil Aviation Authority heeft bevestigd dat er geen beperkingen zijn op nachtvluchten tijdens het voetbaltoernooi.

Speelstad Glasgow - plattegrond

EK 2020 speelsteden

EK 2020 logo Glasgow

Glasgow heeft het EK 2020 logo van de speelstad onthuld op dinsdag 25 oktober 2016. De stad heeft evenals heel Schotland een rijke voetbalhistorie en dinsdag 25 oktober is men het middelpunt van de belangstelling.

Tijdens een ceremonie bij het Glasgow Science Centre presenteerden afgevaardigden van de UEFA samen met leden van de Schotse voetbalbond SFA het logo voor het Europees Kampioenschap voetbal in 2020. Speciale gast bij deze presentatie was Sir Alex Ferguson. Het stadion Hampden Park is het decor van drie groepswedstrijden en een achtste finale.

Glasgow is één van de 12 speelsteden die wedstrijden van het EK 2020 zal gaan organiseren. Vanwege het 60-jarige bestaan van het voetbaltoernooi, worden de wedstrijden in 13 steden door heel Europa gespeeld. Speelsteden Londen, Rome, Baku en Boekarest hebben het officiële logo reeds onthuld.

Elke speelstad heeft een eigen logo, dat onderdeel is van de visuele identiteit van het EK voetbal. Op elk logo staat een brug van de betreffende speelstad afgebeeld, als verwijzing naar het verbinden van mensen door voetbal. Het logo van Glasgow bevat de indrukwekkende Clyde Arc die de rivier de Clyde overbrugt. Deze brug is in 2006 geopend en heeft een spectaculaire boog die een zeer herkenbare poort naar de stad vormt. De brug heeft vier banen voor verkeer: twee voor bussen en taxi's en twee voor burgers en bedrijven. Er zijn geen voet- en fietspaden.

De rijke voetbalgeschiedenis en de passie werden nogmaals aangehaald door voorzitter Stewart Regan van de Schotse voetbalbond. Mensen maken Glasgow en Glasgow zal het EK 2020 maken. Nu het stadion Hampden Park de grote voetbalhelden zal verwelkomen in 2020, zal een nieuw hoofdstuk in de lange geschiedenis van Glasgow beginnen.

In 1960 werd de Europa Cup finale in het voetbalstadion gespeeld tussen Real Madrid en Eintracht Frankfurt, welke Madrid met 7-3 won. In 2002 scoorde Zinedine Zidane een wondermooi doelpunt waardoor wederom Real Madrid de Champions League finale won van Bayer Leverkusen.

Het EK voetbal 2020 is een unieke mogelijkheid voor Glasgow en Schotland om de cultuur aan de buitenlandse supporters te laten zien. Het toernooi heeft een grote invloed op de economie van het land.

EK 2020 logo Glasgow

Gepubliceerd op: 10-03-2016 | Bijgewerkt op: 17-09-2018 | Door:

Deel 'EK 2020 speelsteden: Glasgow (Schotland)'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!
Reageer op 'EK 2020 speelsteden: Glasgow (Schotland)'

Glasgow is één van de 12 EK 2020 speelsteden. De speelstad ligt in Schotland en het voetbalstadion heet Hampden Park.

ReactiesGerelateerd nieuws 'EK 2020 speelsteden: Glasgow (Schotland)'

Nieuwsberichten
Glasgow heeft het EK 2020 logo van de speelstad onthuldGlasgow heeft EK 2020 logo van speelstad onthuld
Glasgow heeft het EK 2020 logo van de speelstad onthuld. Het logo van Glasgow bevat de indrukwekkende Clyde Arc die de rivier de Clyde overbrugt. - 25-10-2016