ek2020europa.com
EK 2020 SPEELSTEDEN - KOPENHAGEN

EK 2020 speelsteden - Kopenhagen

Cartoon KopenhagenKopenhagen is één van de 12 EK 2020 speelsteden. De stad ligt in Denemarken en het voetbalstadion heet Parken Stadion. In Kopenhagen worden 3 groepswedstrijden en een achtste finale gespeeld.

De Deense visie op het EK 2020 is creatief en modern. Kopenhagen wil veel programma's opzetten voor entertainment tijdens het voetbaltoernooi. Ook wil Denemarken het voetbal en de gezonde levensstijl promoten met behulp van het EK 2020 in Kopenhagen. Voetbalfans die kaarten hebben voor het EK 2020 kunnen in Kopenhagen tegen een laag tarief reizen.

Denemarken heeft een degelijk en betrouwbaar politieke structuur, evenals een stabiele economie. Voor het EK 2020 heeft Denemarken wel enkele belastingwetten moeten aanpassen. De kaarten voor de wedstrijden mogen in Denemarken niet verkocht worden boven de oorspronkelijke prijs, maar er zijn verder geen regels omtrent de verkoop en het gebruik van kaarten. Ook hebben Denemarken en Kopenhagen veel aandacht besteed aan de medische hulp voor tijdens het toernooi.

Speelstad Kopenhagen

Er zijn geen beperkingen om te adverteren rondom het EK 2020 in Kopenhagen. Het is echter niet toegestaan in Denemarken om alcoholgebruik te promoten in combinatie met een sport. De uitzendrechten van sportwedstrijden worden beheerd door de uitzenders zelf, waardoor het voor iemand anders verboden is om de beelden uit te zenden. Partners van de UEFA zijn vrij om te adverteren in de speelstad en in de fanzones.

De voorgestelde lokale organisatiestructuur wordt vormgegeven door een speciaal opgerichte stuurgroep. Deze stuurgroep bevat mensen van de Deense nationale voetbalbond, bestuurders van de stad Kopenhagen, eigenaren van het stadion en ambtenaren van de overheid. Tijdens het EK 2020 worden veel vrijwilligers in Kopenhagen ingezet.

Kopenhagen is erg goed bereikbaar vanuit grote Europese steden. Er is een moderne verbinding tussen het internationale vliegveld en het stadscentrum. Er zal een metrolijn worden aangelegd tussen het centrum van Kopenhagen en het voetbalstadion. In de stad zelf worden supporters vervoerd met de metro, de trein en in bussen. De speelstad hoeft niet extra te investeren in de infrastructuur. De capaciteit van het vliegveld van Kopenhagen is meer dan voldoende om alle fans tijdens het EK 2020 aan te kunnen. Er zijn geen beperkingen voor nachtvluchten op wedstrijddagen.

Kopenhagen heeft een erg goede locatie van de fanzones en heeft daarbij mooie ideeën gepresenteerd voor de activiteiten voor voetbalfans. De speelstad heeft zeer veel ervaring met het organiseren van dergelijk grote evenementen.

Speelstad Kopenhagen - plattegrond

EK 2020 speelsteden

EK 2020 logo Kopenhagen

Kopenhagen heeft op 1 november 2016 het EK 2020 logo van de stad onthuld waarom de Cirkelbroen brug staat afgebeeld. De Deense voetbalbond nodigt iedereen uit voor het Europees Kampioenschap voetbal in de stad. Vanwege het 60-jarig bestaan van het EK voetbal wordt het toernooi door heel Europa gehouden. De brug op het logo staat voor de verbondenheid tussen de speelsteden onderling en met de voetbalfans. Elke speelstad mag een eigen brug ontwerpen en Kopenhagen heeft daarvoor de Cirkelbroen brug gekozen.

Volgens Jesper Moller van de Deense voetbalbond is het niet alleen Kopenhagen dat EURO 2020 organiseert, maar het hele land Denemarken. Van de hoofdstad tot aan de kleinste dorpjes in het buitengebied, iedereen steunt het Deense voetbal. Dit gemeenschappelijk gevoel evenaart het gevoel van de zomer van 1992 toen Kim Vilfort de winnende treffer scoorde in de EK finale tegen Duitsland.

Kopenhagen zal drie groepswedstrijden en een achtste finale organiseren. Eén ding is het winnen van het Europees Kampioenschap voetbal, het andere is om terug te komen in de hoofdstad en alle vreugde bij de bevolking te zien, aldus Vilfort. Bij de presentatie was ook de secretaris van de UEFA, Theodore Theodoridis, die als Griek weet hoe het voelt om een EK voetbal te winnen tegen alle verwachtingen in.

De Cirkelbroen brug is een voetgangersbrug, ontworpen door Olafur Eliasson, die in 2015 geopend is. Deze brug maakt het voor de bevolking eenvoudiger om de lopen, joggen en fietsen over de Deense wateren. De brug is een artistiek kenmerk voor de speelstad. Het design is gebaseerd op de geschiedenis van de marine in het Christianshavn gebied. Zoals goed te zien is, heeft Eliasson een zeilboot als voorbeeld genomen. Elke dag lopen en fietsen 5.000 mensen over de brug. De Cirkelbroen brug is 40 meter lang en de naam is afkomstig van de vijf cirkelvormige platformen met elk hun eigen mast.

De speelstad vergezelt met de presentatie de andere speelsteden die het logo al onthuld hebben: Londen, Rome, Baku, Boekarest, Glasgow en München.

EK 2020 logo Kopenhagen

Gepubliceerd op: 24-01-2016 | Bijgewerkt op: 17-09-2018 | Door:

Deel 'EK 2020 speelsteden: Kopenhagen (Denemarken)'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!
Reageer op 'EK 2020 speelsteden: Kopenhagen (Denemarken)'

Kopenhagen is één van de 12 EK 2020 speelsteden. De speelstad ligt in Denemarken en het voetbalstadion heet Parken Stadion.

ReactiesGerelateerd nieuws 'EK 2020 speelsteden: Kopenhagen (Denemarken)'

Nieuwsberichten
Het EK 2020 logo met Cirkelbroen brug is onthuld door KopenhagenEK 2020 logo met Cirkelbroen brug is onthuld door Kopenhagen
Kopenhagen heeft het EK 2020 logo van de stad onthuld waarom de Cirkelbroen brug staat afgebeeld. De brug op het logo staat voor verbondenheid tussen speelsteden. - 04-11-2016