Zorgverzekering

EK 2020 speelsteden - Kopenhagen

Cartoon KopenhagenKopenhagen is één van de 12 EK 2020 speelsteden. De stad ligt in Denemarken en het voetbalstadion heet Parken Stadion.

De Deense visie op het Europees Kampioenschap 2020 is creatief en modern. Kopenhagen wil veel programma's opzetten voor entertainment tijdens het voetbaltoernooi. Ook wil Denemarken het voetbal en de gezonde levensstijl promoten met behulp van het EK 2020 in Kopenhagen. Voetbalfans die kaarten hebben kunnen in Kopenhagen tegen een laag tarief reizen.

Denemarken heeft een degelijk en betrouwbaar politieke structuur, evenals een stabiele economie. Voor het EK voetbal heeft Denemarken wel enkele belastingwetten moeten aanpassen. De kaarten voor de wedstrijden mogen in Denemarken niet verkocht worden boven de oorspronkelijke prijs, maar er zijn verder geen regels omtrent de verkoop en het gebruik van kaarten. Ook hebben Denemarken en Kopenhagen veel aandacht besteed aan de medische hulp voor tijdens het toernooi.

In Kopenhagen worden 3 groepswedstrijden en een achtste finale gespeeld.

Speelstad Kopenhagen

Er zijn geen beperkingen om te adverteren rondom het evenement in Kopenhagen. Het is echter niet toegestaan in Denemarken om alcoholgebruik te promoten in combinatie met een sport. De uitzendrechten van sportwedstrijden worden beheerd door de uitzenders zelf, waardoor het voor iemand anders verboden is om de beelden uit te zenden. Partners van de UEFA zijn vrij om te adverteren in de speelstad en in de fanzones.

De voorgestelde lokale organisatiestructuur wordt vormgegeven door een speciaal opgerichte stuurgroep. Deze stuurgroep bevat mensen van de Deense nationale voetbalbond, bestuurders van de stad Kopenhagen, eigenaren van het stadion en ambtenaren van de overheid. Tijdens EURO 2020 worden veel vrijwilligers in Kopenhagen ingezet.

Kopenhagen is erg goed bereikbaar vanuit grote Europese steden. Er is een moderne verbinding tussen het internationale vliegveld en het stadscentrum. Er zal een metrolijn worden aangelegd tussen het centrum van Kopenhagen en het voetbalstadion. In de stad zelf worden supporters vervoerd met de metro, de trein en in bussen. De speelstad hoeft niet extra te investeren in de infrastructuur. De capaciteit van het vliegveld van Kopenhagen is meer dan voldoende om alle fans aan te kunnen. Er zijn geen beperkingen voor nachtvluchten op wedstrijddagen.

Kopenhagen heeft een erg goede locatie van de fanzones en heeft daarbij mooie ideeën gepresenteerd voor de activiteiten voor voetbalfans. De speelstad heeft zeer veel ervaring met het organiseren van dergelijk grote evenementen.

Speelstad Kopenhagen - plattegrond

EK 2020 speelsteden

EK 2020 logo Kopenhagen

Kopenhagen heeft op 1 november 2016 het EK 2020 logo van de stad onthuld waarom de Cirkelbroen brug staat afgebeeld. De Deense voetbalbond nodigt iedereen uit voor het Europees Kampioenschap voetbal in de stad. Vanwege het 60-jarig bestaan van het EK voetbal wordt het toernooi door heel Europa gehouden. De brug op het logo staat voor de verbondenheid tussen de speelsteden onderling en met de voetbalfans. Elke speelstad mag een eigen brug ontwerpen en Kopenhagen heeft daarvoor de Cirkelbroen brug gekozen.

EK 2020 logo Kopenhagen


Deel 'EK 2020 Kopenhagen: 3 wedstrijden en achtste finale in Denemarken'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Kopenhagen is één van de 12 EK 2020 speelsteden. De speelstad ligt in Denemarken en het voetbalstadion heet Parken Stadion.


Reageer op 'EK 2020 Kopenhagen: 3 wedstrijden en achtste finale in Denemarken'

Gratis e-Boekhouden