Mr Green

EK 2020 speelsteden - Londen

Cartoon LondenLonden is één van de 12 EK 2020 speelsteden. De stad ligt in Engeland en het voetbalstadion heet Wembley Stadion.

De organisatie van het EK 2020 in Londen is erg ambitieus. Londen wil met de 60e editie van het Europees Kampioenschap een nieuwe trend inzetten voor internationale toernooien. Daarbij wil de speelstad het hart zijn van het Europees Kampioenschap 2020. De organisatie in Londen wordt gesteund door alle politieke lagen en de voetbalbond.

Voetbalfans met een kaart voor één van de wedstrijden kunnen gratis reizen in Londen, maar wel tot 16.30u de volgende dag.

In Londen worden de halve finales en de finale gespeeld, evenals drie groepswedstrijden en een achtste finale die in eerste instantie in Brussel gespeeld zouden gaan worden.

Speelstad Londen

Engeland heeft erg strakke regels omtrent de kaartverkoop. De organisatie van het EK 2020 kan kaartverkoop via onofficiële kanalen verbieden, omdat dit illegaal is. De UEFA kan dus direct optreden tegen onofficiële kaartverkopers waarbij deze kaarten geblokkeerd kunnen worden.

Advertenties met betrekking tot tabak en roken zijn verboden in Engeland. Reclame voor alcohol is wel toegestaan onder streng toezicht. De UEFA krijgt voldoende mogelijkheden om in Londen gratis EURO 2020 te promoten.

De Engelse voetbalbond neemt de organisatie in Londen op zich. Er wordt dus geen nieuwe organisatie opgericht. De Engelse voetbalbond heeft eerder dergelijk grote evenementen georganiseerd. Hierbij wordt uiteraard wel gebruik gemaakt van veel vrijwilligers.

Londen is erg goed bereikbaar vanuit verschillende Europese steden. Er is een moderne verbinding tussen het vliegveld van Londen, het stadscentrum en het voetbalstadion. De laatste kilometers kunnen worden afgelegd met het openbaar vervoer, zoals de metro, treinen en bussen. Ook is in Londen veel te bezoeken binnen loopafstand. Er zijn voldoende parkeerplaatsen en de infrastructuur behoeft geen extra investeringen.

De capaciteit van het vliegveld van Londen is meer dan genoeg om alle voetbalfans aan te kunnen. De luchtvaartleiding heeft aangegeven dat uitzonderingen gemaakt kunnen worden om 's nachts te vliegen tijdens het voetbaltoernooi. Luton Airport is 24 uur per dag, het gehele jaar open.

Londen heeft een fan zone voor voetbalfans voorgesteld. Deze zone ligt echter niet erg centraal in de speelstad. De steun voor de organisatie door Londen wordt niet erg breed gedragen bij andere steden in Engeland. Londen heeft echter zeer veel ervaring met het organiseren van grote evenementen.

Speelstad Londen - plattegrond

EK 2020 speelsteden

EK 2020 logo Londen

De ceremonie in het London City Hall is de eerste officiële speech van de nieuwe voorzitter van de UEFA Aleksander Ceferin. Hij omschreef Engeland als een mytische wieg van het voetbal. Ook gaf hij aan dat de UEFA verheugd is dat het Europees Kampioenschap voetbal in 2020 in zoveel verschillende landen gespeeld zal gaan worden. Op het logo dat op 21 september 2016 onthuld is, staat de bekende Tower Brigde uit Londen.

EK 2020 logo Londen


Deel 'EK 2020 Londen: halve finales en finale in Engeland'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Londen is één van de 12 EK 2020 speelsteden en mag de finale organiseren. De speelstad ligt in Engeland en het voetbalstadion heet Wembley Stadion.


Reageer op 'EK 2020 Londen: halve finales en finale in Engeland'

Amazon