ek2020europa.com
EK 2020 SPEELSTEDEN - MÜNCHEN

EK 2020 speelsteden - München

Cartoon MünchenMünchen is één van de 12 EK 2020 speelsteden. De stad ligt in Duitsland en het voetbalstadion heet Voetbal Arena München. In München worden 3 groepswedstrijden en een kwartfinale gespeeld.

München heeft in het verleden al vele sportevenementen georganiseerd en wil met het EK 2020 het voetbal onder de jeugd promoten.

De politieke en economische omstandigheden in Duitsland zijn erg goed, evenals de Duitse voetbalcompetitie en het nationale elftal. Door het succes van het WK 2006 leeft het voetbal in alle lagen van de organisaties.

Ongeautoriseerde kaartverkoop voor commerciële doeleinden kan bestreden worden in Duitsland. Kaarten voor het EK 2020 kunnen gepersonaliseerd worden, waardoor supporters zich moeten identificeren om toegang te krijgen tot de wedstrijden.

Speelstad München

Advertenties over tabak en roken zijn verboden in Duitsland. De UEFA kan gratis adverteren op aangewezen plaatsen in München.

De Duitse voetbalbond zal zelf de organisatie van het EK 2020 op zich nemen, zodat er geen nieuwe organisaties opgericht hoeven te worden. Wel zullen er diverse stuurgroepen opgericht worden, bestaande uit verschillende belanghebbenden. Vrijwilligers zullen veelvuldig ingezet worden.

München is erg goed bereikbaar vanuit verschillende grote Europese steden. Er is een moderne verbinding tussen München Airport, het stadscentrum en het voetbalstadion. De laatste kilometers in de speelstad kunnen worden afgelegd met de tram en de bus. Ook zijn veel voorzieningen op loopafstand aanwezig. Het aantal parkeerplaatsen is ruim voldoende voor het EK 2020 en de infrastructuur in München behoeft geen extra investeringen.

De capaciteit van München Airport is meer dan voldoende om alle voetbalsupporters tijdens het EK 2020 te vervoeren. Er zullen uitzonderingen gemaakt worden voor nachtvluchten tijdens wedstrijddagen.

De EK 2020 speelstad heeft een aantrekkelijke plaats aangewezen als fan zone. München heeft veel ervaring met het organiseren van grote evenementen.

Speelstad München - plattegrond

EK 2020 speelsteden

EK 2020 logo München

München heeft het EK 2020 logo van de stad onthuld op donderdag 27 oktober. Dit logo representeerd alles waar de stad München voor staat, aldus Karl-Heinz Rummenigge. Het kleine, gezellige Olympisch Park was de lokatie voor de ceremonie, waar Reinhard Grindel van de Duitse voetbalbond sprak over een geweldige speelstad voor een uitzonderlijk Europees Kampioenschap voetbal.

München is één van de 12 speelsteden voor het EK voetbal en de Fussball Arena München is het stadion voor drie groepswedstrijden en een kwartfinale. De speelstad voegt zich met de onthulling in het rijtje van Londen, Rome, Baku, Boekarest en Glasgow. Steden die binnenkort hun logo presenteren zijn Amsterdam, Bilbao, Brussel, Boedapest, Kopenhagen, Dublin en Sint-Petersburg.

UEFA voorzitter Aleksander Ceferin kijkt erg uit naar het EK in 2020, waarbij het speciale feest oost en west, noord en zuid samen zal brengen. Volgens hem is München een uitstekende gastheer voor een aantal wedstrijden.

Onderdeel van de visuele identiteit van het EK voetbal in 2020 zijn de 13 logo's van de speelsteden. Elke stad mag aan het logo een brug naar keuze toevoegen, als symbool van verbondenheid tussen de steden. De brug op het logo van München is de Wittelsbacher Brücke. Deze brug is gebouwd tussen 1903 en 1905 en is vernoemd naar de koninklijke familie.

De Fussball Arena München is 11 jaar oud en was in het verleden als eens het toneel van grote wedstrijden. Eigenlijk heet het voetbalstadion de Allianz Arena, maar vanwege sponsorcontracten is de naam tijdelijk gewijzigd. De openingswedstrijd van het WK 2006 werd hier gespeeld, evenals de Champions League finale in 2012 tussen Bayern München en Chelsea.

Burgemeerster Dieter Reiter verwelkomt het kleurrijke logo, evenals voormalig stervoetballer en Bayern München voorzitter Karl-Heinz Rummenigge. Bavaria kan erg trots zijn dat het EURO 2020 zal plaatsvinden in het stadion in München.

EK 2020 logo München

Gepubliceerd op: 25-01-2016 | Bijgewerkt op: 17-09-2018 | Door:

Deel 'EK 2020 speelsteden: München (Duitsland)'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!
Reageer op 'EK 2020 speelsteden: München (Duitsland)'

München is één van de 12 EK 2020 speelsteden. De speelstad ligt in Duitsland en het voetbalstadion heet Voetbal Arena München.

ReactiesGerelateerd nieuws 'EK 2020 speelsteden: München (Duitsland)'

Nieuwsberichten
Munchen heeft het EK 2020 logo van de speelstad onthuldMunchen heeft EK 2020 logo van speelstad onthuld
München heeft het EK 2020 logo van de stad onthuld, waarop de Wittelsbacher Brücke afgebeeld is. De brug is het symbool van verbondenheid tussen de speelsteden. - 31-10-2016