Bet-at-Home

EK 2020 speelsteden - Rome

Cartoon RomeRome is één van de 12 EK 2020 speelsteden. De stad ligt in Italië en het voetbalstadion heet Olympisch Stadion Rome. Rome wil het EK 2020 organiseren om de Italiaanse stadions te moderniseren. Het motto is: De viering van Europa in de historie van sporten in de stad waar alle wegen naar leiden, Rome.

De politieke structuren en de voetbalorganisatie staat redelijk goed in Italië. Op alle niveau's van de overheid wordt het toernooi positief ontvangen, maar een goede financiële basis is (nog) niet aanwezig. Alle garanties zijn gegeven door de raad van ministers, maar de belastingwetgeving moet enigszins aangepast worden. Ook de wetgeving voor buitenlandse bezoekers en werknemers moeten aangepast worden.

Italië heeft een erg strenge wetgeving omtrent het illegaal doorverkopen van wedstrijdkaarten. Ook is het mogelijk om kaarten persoonlijk te maken, waardoor de FIFA de identiteit van de kaarthouder kan checken.

In Rome worden 3 groepswedstrijden en een kwartfinale gespeeld.

Speelstad Rome

Het promoten van tabak is verboden, terwijl reclame voor alcohol is toegestaan onder voorwaarden. Er zijn geen specifice regels voor reclame in publieke omgevingen die onderdeel zijn van copyright/intellectueel eigendom.

De Italiaanse voetbalbond is zelf de organisator van het voetbaltoernooi in Rome. Vrijwilligers mogen in Rome alleen ingezet worden bij niet-commerciële activiteiten. Er zal in bepaalde gevallen dus personeel aan het werk gezet moeten worden.

Rome is erg goed bereikbaar vanuit de grote Europese steden, zowel over de weg als door de lucht. Er is een moderne verbinding tussen de twee vliegvelden (Fiumicino en Ciampino), het centrum van de stad en het stadion.

De laatste kilometers naar het stadion kunnen worden afgelegd via het openbaar vervoer, zoals de metro, de trein en de bus. Ook is veel in de binnenstad van Rome op loopafstand. De infrastructuur hoeft niet te worden aangepast.

De capaciteit van de twee vliegvelden van de speelstad zijn ruim voldoende om het aantal voetbalfans aan te kunnen. De Italiaanse overheid heeft aangegeven dat de regels omtrent nachtvluchten tijdens wedstrijddagen zullen worden versoepeld.

De fan zones in Rome zijn erg aantrekkelijk voor voetbalfans. Rome heeft namelijk zeer veel ervaring met het organiseren van een dergelijk groot evenement.

Speelstad Rome - plattegrond

EK 2020 speelsteden

EK 2020 logo Rome

Rome heeft het officiële logo voor het EK 2020 onthuld en heet de voetbalfans van harte welkom in de eeuwige stad als één van de 13 speelsteden van het EK voetbal. Stralen van vreugde, plezier en passie schenen toen Rome haar eigen logo voor het EK voetbal in 2020 onthulde op donderdag 22 september 2016.

EK 2020 logo Rome


Deel 'EK 2020 Rome: eerste wedstrijd en kwartfinale in Italië'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Rome is één van de 12 EK 2020 speelsteden en mag de openingswedstrijd organiseren. De speelstad ligt in Italië en het voetbalstadion heet Olympisch Stadion Rome.


Reageer op 'EK 2020 Rome: eerste wedstrijd en kwartfinale in Italië'

Zorgverzekering