ek2020europa.com
EK 2020 SPEELSTEDEN - ROME

EK 2020 speelsteden - Rome

Cartoon RomeRome is één van de 12 EK 2020 speelsteden. De stad ligt in Italië en het voetbalstadion heet Olympisch Stadion Rome. In Rome worden 3 groepswedstrijden en een kwartfinale gespeeld. Rome wil het EK 2020 organiseren om de Italiaanse stadions te moderniseren. Het motto is: De viering van Europa in de historie van sporten in de stad waar alle wegen naar leiden, Rome.

De politieke structuren en de voetbalorganisatie staat redelijk goed in Italië. Op alle niveau's van de overheid wordt het EK 2020 positief ontvangen, maar een goede financiële basis is (nog) niet aanwezig. Alle garanties zijn gegeven door de raad van ministers, maar de belastingwetgeving moet enigszins aangepast worden. Ook de wetgeving voor buitenlandse bezoekers en werknemers moeten aangepast worden.

Italië heeft een erg strenge wetgeving omtrent het illegaal doorverkopen van wedstrijdkaarten. Ook is het mogelijk om kaarten persoonlijk te maken, waardoor de FIFA de identiteit van de kaarthouder kan checken.

Speelstad Rome

Het promoten van tabak is verboden, terwijl reclame voor alcohol is toegestaan onder voorwaarden. Er zijn geen specifice regels voor reclame in publieke omgevingen die onderdeel zijn van copyright/intellectueel eigendom.

De Italiaanse voetbalbond is zelf de organisator van het EK 2020 in Rome. Vrijwilligers mogen in Rome alleen ingezet worden bij niet-commerciële activiteiten. Er zal in bepaalde gevallen dus personeel aan het werk gezet moeten worden.

Rome is erg goed bereikbaar vanuit de grote Europese steden, zowel over de weg als door de lucht. Er is een moderne verbinding tussen de twee vliegvelden (Fiumicino en Ciampino), het centrum van de stad en het stadion.

De laatste kilometers naar het stadion kunnen worden afgelegd via het openbaar vervoer, zoals de metro, de trein en de bus. Ook is veel in de binnenstad van Rome op loopafstand. De infrastructuur hoeft niet te worden aangepast voor het EK 2020.

De capaciteit van de twee vliegvelden van de speelstad zijn ruim voldoende om het aantal voetbalfans tijdens het EK 2020 aan te kunnen. De Italiaanse overheid heeft aangegeven dat de regels omtrent nachtvluchten tijdens wedstrijddagen zullen worden versoepeld.

De fan zones in Rome zijn erg aantrekkelijk voor voetbalfans. Rome heeft namelijk zeer veel ervaring met het organiseren van een dergelijk groot evenement.

Speelstad Rome - plattegrond

EK 2020 speelsteden

EK 2020 logo Rome

Rome heeft het officiële logo voor het EK 2020 onthuld en heet de voetbalfans van harte welkom in de eeuwige stad als één van de 13 speelsteden van het EK voetbal. Stralen van vreugde, plezier en passie schenen toen Rome haar eigen logo voor het EK voetbal in 2020 onthulde op donderdag 22 september 2016.

De schone Sala delle Armi leidde de ceremonie in het Foro Italico sportcomplex, vlak naast het Stadio Olimpico. In dit voetbalstadion worden drie groepswedstrijden en een kwartfinale van het Europees Kampioenschap gehouden. De nieuwe voorzitter van de UEFA, Aleksander Ceferin, was aanwezig. Hij roemde de speelstad om zijn schoonheid en rijke historie en beloofde dat het EK 2020 en onvergetelijke ervaring zal zijn.

Rome is de tweede speelstad die het EK logo onhult, na Londen op woensdag 21 september 2016. Op het logo van Rome staat de bekende Sant'Angelo Brug. Het presenteren van een brug op het logo is een nieuwe visuele identiteit van de UEFA voor het Europees Kampioenschap voetbal in 2022. Elk van de 13 speelsteden presenteerd een logo met een brug uit eigen land.

Ceferin zei blij te zijn dat het voetbaltoernooi onder andere gehouden gaat worden in een land waar voetbal erg belangrijk is. In de afgelopen 60 jaar is het EK voetbal één van de grootste sportevenementen ter wereld geworden en in 2020 vindt dit evenement plaats in alle hoeken van Europa.

Rome was in het verleden al speelstad voor de finale van het EK 1968 en het EK 1980. Eindelijk keert het voetbal terug in de Eeuwige Stad, waarbij voetbalfans een onvergetelijke ervaring tegemoet gaan. Voorzitter Carlo Tavecchio van de Italiaanse voetbalbond FIGC toonde zich trots naast het officiële logo van Rome.

Het logo van Rome onderstreept de kracht van voetbal om mensen samen te brengen, zoals een brug ook doet.

EK 2020 logo Rome

Gepubliceerd op: 17-01-2016 | Bijgewerkt op: 17-09-2018 | Door:

Deel 'EK 2020 speelsteden: Rome (Italië)'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!
Reageer op 'EK 2020 speelsteden: Rome (Italië)'

Rome is één van de 12 EK 2020 speelsteden en mag de openingswedstrijd organiseren. De speelstad ligt in Italië en het voetbalstadion heet Olympisch Stadion Rome.

ReactiesGerelateerd nieuws 'EK 2020 speelsteden: Rome (Italië)'

Nieuwsberichten
Openingswedstrijd EURO 2020 is in Rome en niet in AmsterdamOpeningswedstrijd in Rome en niet in Amsterdam
De openingswedstrijd van het EK 2020 is in Rome. Daarmee is de Italiaanse hoofdstad verkozen boven Amsterdam. - 07-12-2017

Rome onthult het logo voor het EK 2020 als 1 van de 13 speelstedenRome onthult logo voor EK 2020 als 1 van de 13 speelsteden
Rome heeft het officiële logo voor het EK 2020 onthuld en heet de voetbalfans van harte welkom als één van de 13 speelsteden van het EK voetbal. - 25-09-2016