ek2020europa.com
EK 2020 SPEELSTEDEN - SINT-PETERSBURG

EK 2020 speelsteden - Sint-Petersburg

Cartoon Sint-PetersburgSint-Petersburg is één van de 12 EK 2020 speelsteden. De stad ligt in Rusland en het voetbalstadion heet Zenit Arena. In Sint-Petersburg worden 3 groepswedstrijden en een kwartfinale gespeeld. Door de organisatie van het EK 2020 hoopt Rusland een vervolg te geven aan het WK 2018 dat zij ook georganiseerd hebben. Het Russische voetbal moet op deze manier meer geïntegreerd worden in het Europese voetbal. Sint-Petersburg heeft genoeg ervaring met het organiseren van grote evenementen.

De politieke en economische standaarden in Rusland zijn goed, met een zeer sterke financiële steun van de overheid. De politieke situatie is, zoals geschreven door de Wereld Bank, zeer complex. Sint-Petersburg heeft alle benodigde garanties verstrekt en overeenkomsten getekend. Er moeten nog wel een aantal wetswijzigingen doorgevoerd worden voor het EK 2020.

Speelstad Sint-Petersburg

De Russische overheid heeft ook gegarandeerd dat de commerciële partners van de UEFA goede faciliteiten tot hun beschikking hebben om te adverteren. In Rusland gelden wel bepaalde voorwaarden voor advertenties, maar tijdens het EK 2020 zullen daarvoor uitzonderingen worden gemaakt. Publieke evenementen worden georganiseerd met toestemming van de lokale autoriteiten.

Voetbalsupporters met kaarten voor wedstrijden van het EK 2020 kunnen zonder visum het land binnen. De regels omtrent de kaartverkoop en het aanpakken van de zwarte handel zijn goedgekeurd voor de Olympische Winterspelen in 2014. Dezelfde regels gelden ook voor het WK 2018 in heel Rusland en eventueel ook tijdens het EK 2020 in Sint-Petersburg.

De Russische nationale voetbalbond zal zelf de organisatie van het EK 2020 in Sint-Petersburg op zich nemen. Daarvoor zal men een speciale afdeling oprichten zonder winstoogmerk. Vrijwilligers kunnen onder de huidige wetgeving zonder beperkingen worden ingezet. Zij hebben dan veel ervaring opgedaan tijdens het WK 2018.

Speelstad Sint-Petersburg is goed verbonden met de grote Europese steden en andere internationale bestemmingen. Het vliegtuig zal tijdens het EK 2020 het belangrijkste middel van transport zijn.

Het vliegveld, het stadscentrum en het voetbalstadion zijn goed verbonden via de bus en de metro. De metrolijn is voor het WK 2018 reeds uitgebreid.

De laatste kilometers naar het stadion kunnen afgelegd worden via het openbaar vervoer, zoals de metro en bussen.

De capaciteit van het vliegveld was net voldoende om het aantal voetbalfans tijdens het EK 2020 aan te kunnen. In aanloop naar het WK 2018 in Rusland is de capaciteit verhoogd. De Russische overheid heeft toegezegd dat er geen beperkingen zijn op nachtvluchten.

Speelstad Sint-Petersburg - plattegrond

EK 2020 speelsteden

EK 2020 logo Sint-Petersburg

Speelstad Sint-Petersburg heeft het EK 2020 logo onthuld. Als de wieg van het Russische voetbal is de stad er trots op dat het vier wedstrijden van het EK voetbal mag organiseren. 

Het EK logo is onthuld op de dag dat de Russische voetbalbond RFS zijn 105-jarig bestaan vierde. UEFA voorzitter Aleksander Deferin vergezelde de gouveneur Georgi Poltavchenko en diverse lokale ambtenaren bij de ceremonie van donderdag 19 januari 2017 in het historische First Cadet Corps Manege gebouw.

Sint-Petersburg is één van de 12 speelsteden van het Europees Kampioenschap in 2020. In het stadion met 67.800 zitplaatsen worden drie groepswedstrijden en een kwartfinale gespeeld. 

Ceferin ziet erg uit naar het EK voetbal wat dus over drie jaren gehouden gaat worden. Het Europees Kampioenschap voetbal bestaat in 2020 maar liefst 60 jaar, waardoor dit volgens hem een speciaal toernooi gaat worden.

Vanwege het jubilieum wordt het voetbaltoernooi dat jaar door heel Europa gehouden, van noord tot zuid en van het westen tot het oosten. Het EK 2020 wordt één groot voetbalfeest waarin vriendschap centraal staat. Sint-Petersburg zal zeker bijdragen aan deze feestvreugde.

Elke speelstad heeft een eigen logo met daarop een brug uit de betreffende stad. De brug staat voor de verbondenheid dat voetbal brengt tussen de geografische en sociale gebieden in Europa. Het verbindt de voetbalfans uit heel het continent.

Op het logo van Sint-Petersburg staat de iconische Palace Brug afgebeeld. Deze brug trekt jaarlijks miljoenen toeristen, vooral wanneer het 's nachts in de schijnwerpers staat.

"Sint-Petersburg is de geboortestad van het Russische voetbal," zei Vitaly Mutko van de Russische voetbalbond. "De eerste amateurclubs waren hier te vinden. Ik kijk erg uit naar het voetbalfestival in 2020."

Gouveneur Georgi Poltavchenko voegde toe: "Sint-Petersburg is trots dat het het EK 2020 mag organiseren en dat het een voetbalstad genoemd wordt. Onze stad leeft en ademt voetbal. We bereiden onze infrastructuur voor, zodat we een goede gastheer kunnen zijn."

EK 2020 logo Sint-Petersburg

Gepubliceerd op: 09-03-2016 | Bijgewerkt op: 17-09-2018 | Door:

Deel 'EK 2020 speelsteden: Sint-Petersburg (Rusland)'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!
Reageer op 'EK 2020 speelsteden: Sint-Petersburg (Rusland)'

Sint-Petersburg is één van de 12 EK 2020 speelsteden. De speelstad ligt in Rusland en het voetbalstadion heet de Zenit Arena.

ReactiesGerelateerd nieuws 'EK 2020 speelsteden: Sint-Petersburg (Rusland)'

Nieuwsberichten
Sint Petersburg onthult het EK 2020 logo met de Palace BrugSint-Petersburg onthult EK 2020 logo met Palace Brug
Speelstad Sint-Petersburg heeft het EK 2020 logo onthuld, waarop de iconische Palace Brug staat afgebeeld. De brug staat voor verbondenheid tussen voetbalfans. - 21-01-2017