ek2020europa.com
EK 2020 STADIONS - PARKEN

EK 2020 stadions - Parken

EK 2020 stadions - ParkenParken is één van de 12 EK 2020 stadions. Het voetbalstadion ligt in de speelstad Kopenhagen. Het stadion in Kopenhagen is een bestaand stadion en heeft een capaciteit van 38.190 zitplaatsen. In Parken worden 3 groepswedstrijden en een achtste finale gespeeld. De eigenaar van Parken Stadion is Parken Sports and Entertainment A/S.

Het stadion heeft voldoende zitplaatsen, maar voldoet maar gedeeltelijk aan de capaciteitseisen van de UEFA. De locatie en de grootte van de parkeerplaatsen is voldoende, maar het oppervlak moet wel verbeterd worden.

Parken Stadion heeft voor het EK 2020 alle benodigde certificaten omtrent veiligheid en beveiliging. Ook is er een evacuatieplan aanwezig, waardoor het stadion binnen acht minuten leeg kan zijn. De toegangspoorten zijn dusdanig ingericht dat het stadion binnen één uur vol kan zijn. De controleruimte is van voldoende grootte.

Voetbalfans kunnen in het EK 2020 stadion gebruik maken van voldoende sanitaire voorzieningen. De eerste hulp is centraal gelegen. De faciliteiten voor gehandicapten, zoals plaatsen voor rolstoelen, voldoet echter niet aan de door de UEFA gestelde eisen.

De grootte van het veld is 105m x 68m en voldoet daarmee aan de eisen voor het EK 2020. Ook de kleedkamers voor de landenteams en scheidsrechters voldoen aan de voorwaarden, evenals de medische ruimten en de ruimte voor de dopingcontrole.

De VIP-ruimte is goed gelegen en afgescheiden van de rest van de voetbalfans. Parken Stadion heeft echter niet voldoende faciliteiten voor zakenrelaties van de UEFA. Er zijn bijvoorbeeld geen skyboxen en gastruimten.

De technische eigenschappen van het stadion zijn goed, zoals back-up stroom, veldbelichting, grote schermen, geluid en temperatuurregulatie. Ook alle ICT-installaties werken naar behoren.

Parken Stadion heeft ook een persruimte, mixed zone, tv-studio's en studio's met zicht op het veld. Er is nog ruimte voor aanvullende faciliteiten tijdens het EK 2020. De medewerkers van het voetbalstadion hebben voldoende ervaring, aangezien ze al sinds 2006 in bedrijf zijn.

Gepubliceerd op: 24-01-2016 | Bijgewerkt op: 17-09-2018 | Door:

Deel 'EK 2020 stadions: Parken Stadion (Kopenhagen)'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!
Reageer op 'EK 2020 stadions: Parken Stadion (Kopenhagen)'

Parken Stadion is één van de 12 EK 2020 stadions met een capaciteit van 38.190 zitplaatsen. Het voetbalstadion ligt in de speelstad Kopenhagen in Denemarken.

ReactiesGerelateerd nieuws 'EK 2020 stadions: Parken Stadion (Kopenhagen)'

Nieuwsberichten