ek2020europa.com
LIVE KIJKEN

Live EK 2020 kijken bij de NOS

De uitzendrechten van het EK voetbal in 2020 zijn toegewezen aan de NOS. De NOS heeft bekend gemaakt dat zij het Europees Kampioenschap voetbal via diverse media mogen uitzenden. Dat betekent dat iedere voetballiefhebber de wedstrijden live via radio, tv én internet via de publieke omroep kunnen bekijken. 

Unieke opzet

EURO 2020 heeft een unieke opzet, want het voetbaltoernooi vindt plaats in maar liefst 13 Europese landen, waaronder Nederland. Deze opzet is gekozen vanwege heb 60-jarig bestaan van het EK voetbal.

Live wedstrijden kijken in Amsterdam Arena

De EK-wedstrijden in Nederland kunnen live bekeken gaan worden in de Amsterdam Arena. Amsterdam is dus 1 van de 13 speelsteden en mag vier wedstrijden organiseren. Als het Nederlands Elftal zich weet te plaatsen voor dit toernooi, zal Oranje ten minste 2 groepswedstrijden thuis spelen.

In het verleden had de NOS uitzendrechten voor (bijna) alle sporten, maar tegenwoordig moet men keuzes maken. De belangsijkste sporten zullen nog wel worden uitgezonden, waaronder de Olympische Spelen, het Wereld Kampioenschap voetbal en dus ook het Europees Kampioenschap voetbal in 2020. "Evenementen als het EK helpen de publieke omroep een verbindende kracht in de samenleving te zijn", aldus NOS-directeur Jan de Jong.


Deel 'Tv-rechten EK 2020 - live voetbal kijken bij de NOS'

De uitzendrechten van het EK 2020 zijn toegewezen aan de NOS. Dat betekent dat de EK wedstrijden via radio, tv en internet bij de NOS live te bekijken zijn.

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!